top of page

HISTORIEK

Hoe is dat eigenlijk allemaal begonnen, Ritmic?

Wel, je ontdek het hier!

Gsf-club Pepingen is onstaan in de jaren negentig onder leiding van Greet Persoons, toenmalige sportleerkracht in de Vrije Bassischool te Pepingen.

Het clubje bestond toen uit een badmintongroepje voor volwassenen en een groepje miniturners voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar. Het badminitonclubje bestaat ondertussen niet meer maar de miniturners bleven hun beste beentje voorzetten!

In 2007 dachten we aan een kleine uitbreiding bestaande uit dans- en creastages onder leiding van Dorien Vanderheyden. 

Omwille van het grote succes besloten we om in het schooljaar 2010-2011 te starten met een heus dans- en creagroepje. RITMIC was geboren! In mei 2011 hadden we ons allereerste optreden. In 2021 hopen we dan ook met plezier onze tiende editie voor te stellen

Miniturnen werd omgedoopt tot miniritmic. Kleuters vanaf 3 jaar kunnen er aan hun trekken komen tijdens de lesjes bewegingsopvoeding waarbij ritme en bewegen op muziek een grote rol spelen. Dit ter voorbereiding op de dans-en crealessen vanaf 7 jaar.

Ondertussen groeiden enkele Ritmicers uit tot getalenteerde lesgevers. Ze bleven actief in de danswereld, volgden opleidingen, bruisten van creativiteit en energie en zijn nu een vlot draaiend team geworden. We stellen hen met plezier voor in de rubriek lesgevers.

LOCATIES

Trapstraat 5 1674 Bellingen

Johan Demaegtstraat 19A 1673 Beert

Zetel: Trapkensstraat 4 1673 Beert

bottom of page